Hyppää sisältöön
Neljä erilaista joulua - neljä kokkia, neljä makumaailmaa ja tunnelmaa

Sesonki

Neljä erilaista joulua – neljä kokkia, neljä makumaailmaa ja tunnelmaa

Valio Aimo Joulu sai vieraileviksi menusuunnittelijoiksi neljä upeaa huippukokkia. Pipsa Hurmerinta, Teemu Aura, Tommi Tuominen ja Petteri Luoto ovat suunnitelleet teemoitetut joulumenut Valio Aimon asiakkaille käytettäviksi. Sinulla on nyt mahdollisuus nostaa joululistallesi tai noutopöytään ruokia huippukokkien allekirjoituksilla!

Pipsa Hurmerinta palasi juuri äitiyslomalta kauhan varteen ravintola Sikke’sin keittiömestariksi. Asiakkaat olivat kaivanneet Pipsan yksinkertaista, mutta raikasta, maukasta ja yllätyksellistä ruoanvalmistustapaa ja ruokaa. Keittiömestariuden lisäksi Pipsa tekee ruokastailauksia ja -kuvauksia, keittokirjoja, tv-ohjelmia ja uusimpana Samassa liemessä -podcastia ystävänsä ja kollegansa Meri-Tuuli Väntsin kanssa.


Tommi Tuominen on tämän hetken kuumimpia suomalaisia keittiömestareita paitsi kotimaassa myös kansainvälisillä kokkauskentillä. Eikä vähiten Finnjävelin Salongin, jonka keittiössä Tuominen nykyään pääosin keittää, keväällä saaman Michelin-tähden ansiosta. Ei pidä unohtaa, että Tuomisen luotsaama, jo 20 vuoden kunnioitettavan ravintolaiän saavuttanut ja Teemu Auran kanssa alkujaan perustettu Demo on pitänyt tähteä hallussaan jo vuodesta 2007. Tällä hetkellä kiireinen mestari toimii kokkina ja ravintoloitsijana edellä mainittujen ravintoloiden lisäksi myös Grotesk-ravintolassa.


Teemu Aura on yksi aikaansaavimpia ravintoloitsijoita Helsingissä. Tällä hetkellä yrittäjän aika jakaantuu Patisserie Teemu Auran leipomo-konditorioiden sekä ravintoloiden Albina ja Mat Distrikt kesken. Kiireinen yrittäjä kalenteroi töitä siten, että joka toinen viikko vierähtää leipomo-konditoriassa ja joka toinen viikko ravintoloiden keittiöissä. Toki viikkoihin sisältyy myös menu- ja tuotesuunnittelua ja paljon muuta ravintola-leipomoyrittämiseen liittyvää työtä.


Petteri Luoto on keittiömestarimme maailmalta. Viime vuosina hän on asunut ja työskennellyt muun muassa Meksikossa ja Japanissa. Nyt koti on Belgian pääkaupungissa Brysselissä. Tämänhetkisiin töihin mestari kertoo kuuluvan erilaisia fine dining- tasoisia edustustilaisuuksia. Petterin alter ego ’Kauhamatkaaja’ tekee myös erilaisia kokeilevampia ja rennompia keikkoja. Suomessa Petterin kädenjälkeä näkee Arctic Tree House -hotellin ruokalistalla sekä maalauksina seinillä.


Valmiit materiaalit jouluteemoihin

Valmiit materiaalit jouluteemoihin

Siirry joulusivulle ja katso ideat ja ohjeet eri teemojen mukaisiin herkkuihin, menukokonaisuuksiin, kattaukseen ja tunnelman rakentamiseen. Olemme suunnitelleet valmiiksi jopa erilaisiin tunnelmiin sopivat soittolistat sekä käyttövalmiit menupohjat.

Etsi