Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Lautaselle vastuullisesti

Lautaselle vastuullisesti

Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa mietitään, miten julkisia ruokapalveluita tuottavien ammattikeittiöiden vastuullisuushaasteita voisi ratkaista. Keinoja on paljon!

Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma (Varuke) auttaa julkisia ruokapalveluja tuottavia toimijoita kehittämään omaa vastuullisuustyötään. Kymmenen mukaan valittua ammattikeittiötä osallistuu työpajoihin ja pyrkii löytämään toimivia konkreettisia toimintatapoja. Ohjelma on maa- ja metsätalousministeriön rahoittama ja osa kansallista ilmastoruokaohjelmaa. Yksi osallistujista on Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut, jonka suurimpia asiakkaita ovat koulut ja päiväkodit. Tavoitteena on tarkastella koko toiminnan vastuullisuutta, valita edistettävät asiat ja jatkaa niiden kehittämistä systemaattisesti ja pitkäjänteisesti. Tarkastelun alla ovat esimerkiksi elintarvikehankinnat, reseptiikka ja ruokalistat.

Suurtalouskokki Henna Kuhanen valmisti keltaista linssikeittoa ja kasvis-nuudelivuokaa.
Työntekoa suurtalouskeittiössä.

”Vastuullisuutta voi katsoa monesta näkökulmasta, ympäristön lisäksi vaikka taloudellisesta, sosiaalisesta ja turvallisuuden näkökulmasta.”

Tip icon

Mian vinkki

Kun haluat parantaa vastuullisuutta, mieti mitä se tarkoittaa eri näkökulmista. Päätä sitten, mitä näkökulmaa milloinkin painotat, jos ne ovat ristiriidassa keskenään. Hyväksy se, että kaikkea et ehkä pysty tekemään, sillä haasteita voivat aiheuttaa esimerkiksi kustannukset, tuotteiden saatavuus tai toimitusvarmuus. Panosta siihen, mihin voit vaikuttaa.

Vastuullisuus on monen asian summa

Fiksuilla valinnoilla ruokavalion ravitsemuksellisuus paranee ja hiilijalanjälki pienenee lähes huomaamatta.

Search