Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Lehmän hyvinvointi on monien asioiden summa

Lehmän hyvinvointi on monien asioiden summa

Lehmien hyvinvoinnilla on suuri merkitys maidon laadun kannalta. Valion vastaanottamasta maidosta yli 95 prosenttia kuuluu parhaaseen laatuluokkaan – se on merkki siitä, että valiolaiset maidontuottajat ja Valio ovat onnistuneet lehmien hoidossa ja hyvinvoinnin edistämisessä. Työ hyvinvoinnin puolesta on jatkuvaa. Voidakseen hyvin lehmä tarvitsee hyvää ravintoa, riittävästi raikasta vettä, sopivan elintilan, tasaisen elämänrytmin ja lajitoverien seuraa.

Laadukas, GMO-vapaa ravinto

Lehmän tärkeintä ravintoa on timoteista, nurminatasta sekä apilasta koostuva nurmirehu tuoreena tai säilöttynä. Kesällä kokoaikaisesti laiduntavat lehmät saavat suurimman osan rehustaan suoraan pellosta. Talvella säilörehu on lehmän pääravintoa – lehmä voi syödä jopa 40 kiloa rehua päivässä. Jotta lehmä saisi riittävästi tarvittavia ravintoaineita, ruokintaa täydennetään väkirehuilla, jotka sisältävät kotimaisia viljoja, kivennäisiä sekä valkuaistäydennyksenä yleensä rypsi- tai rapsirouhetta, hernettä tai härkäpapua. Lue lisää lehmien kesäruokinnasta ja talviruokinnasta.

98 prosenttia Valioryhmän maitotiloista on tehnyt Valion kanssa laatusopimuksen, ja jokaisella valiolaisella maitotilalla on käytössään laatukäsikirja. Siinä on muun muassa määritelty eläinten hyvät ruokintaperiaatteet. Niissä kielletään GMO-rehun käyttö lypsykarjan ruokinnassa.

Lue lisää ›

Raikas vesi

Puhdas vesi on lehmälle yhtä tärkeää kuin laadukas ravinto. Talvisin lehmä juo noin 100 litraa vettä päivässä. Helteellä vedenkulutus kasvaa, ja kuumana kesäpäivänä lehmä saattaa juoda jopa 150 litraa vettä.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search