Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Ravitsemussuositusten huomiointi ammattikeittiöissä

Ravitsemussuositusten huomiointi ammattikeittiöissä
Anne-Mari Ottelin
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

Aamu-urheilua ja kasvisruokaa rakastava ravitsemusterapeutti, jonka lasten lempiruokaa on lihapullat.

Suuri osa suomalaisista nauttii ammattikeittiöiden valmistamia monipuolisia aterioita esimerkiksi koulu- ja työviikolla tai vapaa-ajallaan. Eri väestöryhmille annetut ravitsemussuositukset sekä erityisruokavaliot ohjaavat ja vaikuttavat ammattikeittiöiden ruokalistojen ja raaka-aineiden valintaan.

Ravitsemussuositukset ja kriteerit

Ravitsemussuosituksilla pyritään vaikuttamaan kansanterveyteen ja ohjaamaan kohti terveellisempiä valintoja. Suosituksia onkin hyvä hyödyntää esimerkiksi ammattikeittiöiden ruokalistojen suunnitteluvaiheessa.

Eri väestöryhmille on lisäksi annettu omia ravitsemussuosituksia, joissa on otettu huomioon kyseisten väestöryhmien ravitsemukselliset erityistarpeet. Suosituksia on annettu mm.  raskaana oleville ja imettäville sekä lapsille, koulu- ja opiskelijaruokailuun, ikääntyneille ja sairaalahoidossa oleville. Tutustu tarkemmin erityisryhmien suosituksiin täällä.


Search