Ravitsemussuositusten huomiointi ammattikeittiöissä
Suuri osa suomalaisista nauttii ammattikeittiöiden valmistamia monipuolisia aterioita esimerkiksi koulu- ja työviikolla tai vapaa-ajallaan. Eri väestöryhmille annetut ravitsemussuositukset sekä erityisruokavaliot ohjaavat ja vaikuttavat ammattikeittiöiden ruokalistojen ja raaka-aineiden valintaan.
Ravitsemussuositukset ja kriteerit
Ravitsemussuosituksilla pyritään vaikuttamaan kansanterveyteen ja ohjaamaan kohti terveellisempiä valintoja. Suosituksia onkin hyvä hyödyntää esimerkiksi ammattikeittiöiden ruokalistojen suunnitteluvaiheessa.
Eri väestöryhmille on lisäksi annettu omia ravitsemussuosituksia, joissa on otettu huomioon kyseisten väestöryhmien ravitsemukselliset erityistarpeet. Suosituksia on annettu mm. raskaana oleville ja imettäville sekä lapsille, koulu- ja opiskelijaruokailuun, ikääntyneille ja sairaalahoidossa oleville. Tutustu tarkemmin erityisryhmien suosituksiin täällä.
Lue lisää ajankohtaisista aiheista:

Gallup: Millaisia trendejä alalla on nähtävissä?

Kuukauden kampanjatuotteet

Vähemmän hiilidioksidipäästöjä

Arto Rastas ja lounaan uudet tuulet

Radikaalia läpinäkyvyyttä, yhdessä tekemistä ja hyvää palvel…
