Siirry sisältöön
Luettavaa tuotteista

Valio Koskenlaskija® leivonnassa

Valio Koskenlaskija® leivonnassa
Mika Parviainen
Leipomokonsultti

Kirjoitan leipomo- ja konditoria-alan ajankohtaisista asioista ja trendeistä. Lisäksi kerron leivontaa helpottavia vinkkejä, joista voit saada paljon uusia ideoita työhösi.

Valio Koskenlaskija® tuoteperheeseen kuuluu laaja valikoima erilaisia juustoja, kastikkeita ja sulatejuustoja, ja jokaiselle tuotteelle on monia käyttötarkoituksia. Erilaisia makuvariantteja löytyy eri tilanteisiin. Vaikkakin monet pakkauskoot on suunniteltu kotitalouksien käyttöön, voi niitä käyttää sellaisiin tuotteisiin, joiden volyymit eivät ole niin suuria: esimerkiksi kahvilassa pieni pakkaus maustettua sulatejuustoa voi olla kätevämpi minimoimaan hävikkiä.

Inspiroiva ja yllättävän monipuolinen

Valio Koskenlaskija® 2,5 kg sulatejuusto laktoositon inspiroi minua kokeilemaan sulatejuustoa aivan uusilla tavoilla. Se on taipunut resepteissäni niin makeisiin kuin suolaisiin leivonnaisiin. Sen maku on yksinkertaisesti niin herkullinen ja suussasulava, että suosittelen kokeilemaan sitä mitä yllättävimmissä tuotteissa. Yksi kokeilu on ollut vaahdottaa Valio kinuskitäytettä, kermaa ja Valio Koskenlaskija® sulatejuustoa, kaikkia kolmea raaka-ainetta yhtä paljon. Rakenteeltaan vaahto on kuohkea, suussa sulava ja täyteläinen. Käyttökohteena voisi olla vaikkapa jälkiruoka tai sen osa. Makupariksi sopii hyvin uusi Valio mustaherukkatäyte luomaan hapokasta ja makeaa kontrastia.

Samaa Valio Koskenlaskija® sulatejuustoa käytin tuoreimmassa Voilá lehdessä Koskenlaskija-Tarte Flambée valmistuksessa. Sulatejuusto toimii kastikkeena ja sitoo muut raaka-aineet herkullisesti yhteen. Paistossa juusto ruskistuu ja tuo aivan uudenlaisia makuja tuotteeseen.

Toinen resepti Voilá lehdessä on Koskenlaskija vihis. Eli olen kehittänyt vihannespiirakan, jonka täytteessä on Valio Koskenlaskija® 2,5 kg voimakas murennettu laktoositon. Se tuo täytteeseen täyteläisen maun ja sitoo myös muut raaka-aineiden maut yhteen. Erona vastaavanlaisiin piirakoihin muutin paistomenetelmää: upporasvan sijaan paistoin piirakat uunissa, ja heti paiston jälkeen voitelin piirakat voisulalla. Ajatuksena oli luoda kevyempi tuote ja tarjoilla kasvissyöjäystävillemme jotain todella herkullista.

Valio Koskenlaskija® toimii myös pizzan kastikkeena
Kuluttajapuolen chilisuklaakakku on oiva esimerkki sulatejuuston sopivuudesta makeaan leivontaan

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search