Vuoden Kokki 2016 tittelin nappasi Toni Kostian
Vuoden Kokki 2016 on valittu ja voittajaksi kruunattiin ravintola Grönin Toni Kostian. Kovatasoinen, kaksipäiväinen loppukilpailu käytiin Helsingissä, Messukeskuksen Gastro-messuilla 17.–18.3.
Toni Kostian on osallistunut Vuoden Kokki -kilpailuun hyvällä menestyksellä jo aiemminkin ja viimein kolmannella yrityksellä heltisi voitto. Kilpailun osallistujat valitaan ennakkotehtävien perusteella ja noin viidestäkymmenestä osallistujasta semifinaaliin pääsi 12 kovatasoista kilpailijaa.
Kostian valmistautui kilpailuun tiukalla harjoittelurupeamalla. Pelkästään semifinaalimenun valmistaminen, kellottaminen ja hiominen on vaatinut aikaa, mutta sen lisäksi menestyksen takana on paljon suunnittelua sekä miettimistyötä.
Varmaa tekemistä ja rohkeaa maustamista
Kostianin lisäksi finaaliin valittiin neljä muuta kilpailijaa, joista yksi oli kilpailussa toiseksi sijoittunut ravintola Palacen Teemu Boman. Kaikilla finalisteilla oli pääruoan raaka-aineena kukonpoikaa. Finaalissa valmistettiin myös sekä kylmä että lämmin alkuruoka, joiden yllätysraaka-aineet kilpailijat saivat keräillä raaka-ainepöydästä.
Kostian arvelee yltäneensä voittoon nimenomaan tasaisen varman laadun ansiosta. Kehuja sateli myös rohkeasta maustamisesta ja persoonallisista annoksista.
Lue lisää ajankohtaisista aiheista:
![Vanhuksia ruokapöydän ääressä](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-wp-network/sites/2/2024/06/ValioAimo_Lempiruokapaiva-3-400x267.jpg)
Lempiruokapäivässä seniorit sukelsivat ruokamuistoihin
![Elegantti leivos lusikalla ja vieressä sampanjalasi, johon kaadetaan sampanjaa](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-wp-network/sites/2/2024/05/Michelin_Petite-four-leivos3_2024_pysty-l2000-400x596.jpg)
Sampanjainen suupala
![Vanhus syömässä kala-annosta ruokapöydän ääressä](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-wp-network/sites/2/2024/05/ValioAimo_Lempiruokapaiva-400x267.jpg)
Valio Aimo sukelsi varttuneemman väen ruokamuistoihin
![Maisema Eifel-tornista, joka vieressä on kultainen haarukka](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-wp-network/sites/2/2024/05/Pariisi_leivokset_01-400x267.jpg)
Pariisin leivostaivaassa
![](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-wp-network/sites/2/2023/05/ValioAimo_MikaParviainen_600x600-128x128.jpg)
Mika Parviainen
![Henkilö skootterin selässä Italian kaduilla](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-wp-network/sites/2/2024/05/Pizza_trendit_2024_01-400x267.jpg)
Matkalla pizzan synnyinsijoilla
![](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-wp-network/sites/2/2023/05/ValioAimo_TuomasHamalainen_600x600-128x128.jpg)
Tuomas Hämäläinen
![](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-wp-network/sites/2/2024/05/ValioAimo-lehti_2024-nro2_Gallup_01-400x267.jpg)
Gallup: Mitä haluaisit kertoa nuorelle, joka vasta tulee ala…
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.