Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Ammattilaisvinkit kasvisruokailuun: suosikkiruokia Mifusta

Ammattilaisvinkit kasvisruokailuun: suosikkiruokia Mifusta

Kasvisruoka kiinnostaa yhä useampia ja kysyimmekin ammattilaisten vinkkejä maistuviin kasvisruokiin. Minkälainen kasvisruoka tekee kauppansa päiväkodeissa ja kouluissa? Tai entäpä sitten kakkostien varrella pysähtyville Autokeitaan asiakkaille?

Kasvisruoka on kiistämättä kasvava trendi ja sen tuomat hyödyt niin ilmastonmuutoksen ehkäisyyn kuin terveelliseen ruokavalioon ovat kuluttajille entistä tärkeämpiä. Kysyimmekin kahdelta ravintola-alan ja ruokalapalvelun ammattilaiselta millaisia kokemuksia heillä on Valio MiFU® tuotteiden käytöstä ja minkälaisia ruokia siitä syntyy heidän asiakkailleen.

Forssan Autokeitaan keittiöpäällikkö Jani Tamminen kertoo minkälainen kasvisruoka tekee kauppansa valtatie kakkosen varrella pysähtyville. Entäpä minkälaiset annokset ovat Kokkolan kaupungin päiväkotilasten ja koululaisten mieleen? Siitä kertoo enemmän puhtaus- ja ruokapalveluiden kehittämissuunnittelija Mirja Nyblom.

Mifun rakenne ja maku miellyttävät Kokkolan kouluissa ja päiväkodeissa

Myös Kokkolassa on koettu kasvisruoan kasvava kysyntä ja sitä onkin koulujen ja päiväkotien ruoan kokonaismäärästä jo 25 %. Mifua käytetään paljon Kokkolan kaupungin ruokapalveluissa, joista toimitetaan ruokaa niin päiväkoteihin kuin kouluihin.  Puhtaus- ja ruokapalveluiden kehittämissuunnittelija Mirja Nyblom on ollut mukana suunnittelemassa reseptiikkaa ja ruokahankintoja jo vuodesta 2009. Hänkin näkee erilaisten proteiininlähteiden tuovan toivottua vaihtelua ja monipuolisuutta kasvisruokalistalle. Kaukana ovat – onneksi – ne ajat kuin kasvisruoista otettiin liha pois eikä mitään ollut laittaa tilalle.

Mifua käytetään monessa ruoassa, koska se on helppokäyttöinen, maukas ja rakenteeltaan erinomainen. Etenkin Valio MiFU® suikaleesta on muodostunut keittiöiden suosikki – valmiiksi maustetut suikaleet tuovat toivottua nopeutta maustamiseen, kun Mifua ei tarvitse erikseen marinoida. Valio MiFU® jauhiksen käyttöä on opeteltu matkan varrella. Ensin sitä käytettiin annoksissa yhtä paljon kuin vastaavasti jauhelihaa, jolloin maku jäi hieman pistäväksi. Vähentämällä Mifun määrää, makukin pysyi loistavana.

– Mifu on moneen kasviproteiinilähteeseen verrattuna rakenteeltaan helppokäyttöisempi. Se pysyy loistavasti koossa ja sekä suutuntuma että maku ovat erinomaiset, sanoo Nyblom.

Uusia kasvisruokia mietitään ja kehitetään jatkuvasti lisää. Kasvisruokaa tarjotaan Kokkolan kouluissa ja päiväkodeissa kaikille ruokailijoille kerran viikossa. Toisen asteen oppilaille on kuitenkin suunnitteilla linjastoon vapaasti valittava kasvisruoka joka päivälle (tällä hetkellä tarjolla vain erikseen tilanneille), joten reseptiikkaa tarvitaan lisää myös Mifulle. Mifua käytetään myös kastikkeissa sekä keittoissa ja suosikkiruokiin kuuluvat esimerkiksi Burgundin mifu, Mifu viillokki ja Mifu currykastikkeessa.

”Minulta on tultu kysymään, että onhan vegeburgerin pihvi varmasti kasvispihvi, koska se on niin mehevä ja maukas. ”

Jani Tamminen, Forssan Autokeitaan keittiöpäällikkö

Valio MIFU tuotteita ammattikeittiöille sopivissa suurpakkauksissa


Search