Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Sydämellinen Pasta Mifunese maistuu Seinäjoella

Sydämellinen Pasta Mifunese maistuu Seinäjoella

Seinäjoen kaupungin Ruokapalvelulle on myönnetty Sydänliiton Sydänmerkki keväällä 2015 ja Valio MiFU® tuotteet sopivat hyvin ruokalistaan. Kävimme tutustumassa Valio Mifun matkaan ruokalistan suunnittelusta lukiolaisten lautaselle.

Seinäjoen Ruokapalveluissa valmistuu päivittäin noin 11 000 asiakkaalle ateria, jota nautitaan päiväkodeissa, kouluissa ja palvelukeskuksissa. Tänä syksynä koulujen ja päiväkotien kuuden viikon kiertävälle ruokalistalle nostettiin Valio MiFU® ruokarakeesta valmistettu Mifunese pastakastike, joka tarjoillaan täysjyväpastan ja salaatin kera.

Seinäjoen kaupungin Ruokapalvelulle on myönnetty Sydänliiton Sydänmerkki keväällä 2015. Sydänmerkki ja sen kriteerit ohjaavat ruokalistasuunnittelua. Mifu ruokakarakeesta tehty pastakastike oli helppo toteuttaa Sydänmerkki-kriteerien mukaan, kertoo ruokapalveluasiantuntija Susanna Suorauha. Kasvispainotteisuus sekä kasvisten lisääminen reseptiikkaan on myös perusteltua. ”Kasvisruoka maistuu yhä useammalle ja kasvisruokien menekki kasvaa koko aika. Meillä on kasvisruokapäivä joka viikko kaikille asiakkaillemme.” Susanna Suorauha kertoo.

Uusien raaka-aineiden tuominen ruokalistalle vie aina aikansa ja lähtökohtaisesti lapset ja nuoret ovat tottuneet perinteisiin lihapainotteisiin arkiruokiin. Tutut raaka-aineet vastaanotetaan aina nopeammin kuin taas uusi olomuoto vaatii totuttelua. Seinäjoella koululaisten ehdottomia suosikkiruokia ovat pinaattiohukaiset jauhelihakastikkeella ja hernekeitto lisukkeineen. Myös puuropäiviä on toivottu enemmän.

Virpi Saarela keittiössä
Pasta Mifunese -annos
Lisa Ollila
Jonathan Leinonen

Search