Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Christian Angelov on salin puolella rakkaudesta lajiin

Christian Angelov on salin puolella rakkaudesta lajiin

Kokin koulutuksenkin saanut Vuoden Tarjoilija on sitä mieltä, että ihmisten kanssa työskentely tekee tarjoilijan työstä sekä hauskaa että tärkeää.

Voitto on pitkän harjoittelun tulos

Christian Angelov on kilpaillut paljon ja panostanut siihen: osallistumisia on niin kotimaisissa, pohjoismaisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa sekä tarjoilemisen että cocktailien osaamisessa. Vuoden Tarjoilija -kilpailun voiton voikin sanoa olevan seurausta kovasta harjoittelusta ja runsaasta kilpailukokemuksesta.

– Kilpailutilanne on sellainen, että kun siihen tottuu, se tuo varmuutta. Toisaalta osaa kiinnittää huomiota pieniin asioihin, kuten miten käyttää ääntä, mitä ennakoida tai miten toimia tuomareiden edessä. Toisaalta kilpailut ovat hienoja tilaisuuksia kehittää itseään ja nähdä, mitä muut tekevät – missä heidän ammattitaitonsa taso liikkuu. Ja samalla heiltä voi myös oppia paljon uutta, Angelov kertoo.

Veri veti ruoan pariin

– Kaikki alkoi varmaan veljen kanssa kokkailusta, siitä on jäänyt kiinnostus ruokaan. Ja sitten alkoi tulla julkkiskokkeja, kuten Gordon Ramsayta ja Jamie Oliveria, joiden kautta muodostui ajatus, että ruoan parissa voisi olla omakin tulevaisuus. Ravintolakoulu Perhon aikana sitten alkoi tavallaan hahmottua, että ihmisten kanssa oleminen ja sitä kautta salin puoli veti puoleensa. Teinkin sitten kaikki valinnaiset aineet tarjoilun ja baarin puolella, Angelov nauraa.

Esikuvikseen Angelov nimeää tietenkin veljensä, Samuil Angelovn, mutta luettelee samaan hengenvetoon pitkän liudan entisiä esimiehiään ja ihmisiä, joiden kanssa on työskennellyt. Vuoden Tarjoilijan äänestä kuuluu yhtä aikaa innostus ja kunnioitus: matka tähän pisteeseen on selvästi ollut tärkeä ja hieno.

Ruoasta tulee hyvä mieli

Kun puhutaan suosikkiruoista, Angelov nauraa taas ja myöntää rakastavansa laadukasta roskaruokaa:

– Hyvä pizza on vaan niin hyvää, ja hampurilainen. Ja lasagne! Olen monta kertaa sanonut ihmisille, että en ole koskaan nähnyt huonotuulista lasagnea syövää ihmistä. Siitä ruoasta vaan tulee aina niin hyvälle tuulelle!

Vuoden tarjoilija työssään
Cocktailin valmistusta
Tarjoilija esittelee juustotarjottimen
Tip icon

Kilpailu

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Kilpailu järjestetään vuosittain yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Pääyhteistyökumppaneihin kuuluu esimerkiksi Valio.


Search