Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Vuoden Kokki 2020 rakastaa uusia perunoita ja jalkapalloa

Vuoden Kokki 2020 rakastaa uusia perunoita ja jalkapalloa

Sesongin parhaat raaka-aineet tarkoittavat aina myös parasta lautasella. Vuoden Kokin, Lari Heleniuksen, mielestä uusia perunoita on joka kerta yhtä hienoa maistaa pitkästä aikaa talven jälkeen.

Jalkapallo, kesämökki ja kalastus – vapaa-ajan parhaimmat asiat

Lari Helenius on intohimoinen jalkapallon suurkuluttaja. Suhteen jalkapalloon täytyy olla vakava, koska se on ensimmäinen asia, minkä Vuoden Kokki ottaa puheeksi, kun häntä pyytää kertomaan itsestään. Vasta sen jälkeen alkaa matka makumuistoihin. Kesämökillä ja kalastuksella on myös tärkeä paikka Heleniuksen elämässä. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, mitkä asiat hän mainitsee ruokasuosikeikseen.

– Kuha kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Mutta niin myös made. Se on yksinkertaisesti paistettuna parhaimmillaan.

Jos kuitenkin pitäisi nimetä oma nimikkoruoka, se olisi turska:

– Olen tehnyt turskaa paljon ja testaillut sitä eri tavoilla. Haudutettuna se on mielestäni paras. Turskassa ominaista on sen hentoinen maku, mutta silti lihaisa rakenne.

Kokin maailma on jatkuvasti makuja täynnä

Helenius inspiroituu sesongin tuoreista mauista, ja siitä, kun jotakin raaka-ainetta saa taas pitkästä aikaa.

– Uudet perunat talven jälkeen. Siinä on esimerkiksi sellainen maku, johon ei ikinä kyllästy. Kun sen maun saa suuhun ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa, niin onhan se hienoa.

Kokin elämä onkin jatkuvaa makujen kanssa elämistä. Ruokaa on parasta tehdä siitä, mikä on juuri sillä hetkellä tuoretta ja sesongissa.

Vuoden kokki valmistaa annosta
Valmis voittaja-annos
Tip icon

Kilpailu

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Kilpailu järjestetään vuosittain yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Pääyhteistyökumppaneihin kuuluu esimerkiksi Valio.


Search