Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

Itse valmistettu piimä leivonnaisissa

Itse valmistettu piimä leivonnaisissa

Talven ja joulunajan mausteiset leivät kuuluvat saumattomasti niin juustopöytään kuin arjen ja juhlaruokien seuraan. Piimä tuo leipään hienostuneen happamuuden sekä tarjoaa siirapin ja mausteiden kanssa upean makuelämyksen. Piimästä saa myös leivonnaisiin toivottua mehevyyttä, kosteutta ja säilyvyyttä.

Itse valmistamalla saa juuri oikeanlaista

Piimän käyttö tuo leipomoille omia haasteitaan, koska oikean määrän tilaaminen ja kulutuspiikkien arviointi saattaa olla vaikeaa. Vaihteleviin valmistusmääriin on helpompi reagoida, mikäli piimän valmistaa itse Valio maitojauheesta ja laadukkaasta Valio piimästä, jossa on oikeanlainen hapankanta. Valitsemalla laktoosittoman piimän ja laktoosittoman maitojauheen tuotteet soveltuvat laajemmalle asiakaskunnalle.

Puhtailla välineillä onnistuu

Piimän valmistus taikinanesteeksi ei ole kovin monimutkaista, mutta vaatii muutamien asioiden huomioimista. Ensinnäkin, kun kyseessä on maitovalmiste ja sen jatkokäsittely, ovat puhtaus ja hygieenisyys ensiarvoisen tärkeitä tekijöitä. Puhtaat astiat ja työvälineet ovat avain onnistumiseen. Huonosti puhdistettu pata, johon on voinut jäädä jäämiä jauhoista tai taikinoiden hiivoista aiheuttaa virhekäymistä ja raikkaan piimän maku jää tällöin saavuttamatta.

Itse valmistettu piimä ei kuitenkaan säily pitkään. Valmista aina vain sellainen määrä, minkä tulet käyttämään seuraavina päivinä. Oikein valmistettu piimä on raikkaan tuoksuista ja hyytelömäisen lohkeavaa rakenteeltaan.

Search