Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

Piimän valmistus maitojauheesta

Piimän valmistus maitojauheesta

Piimällä saa leivonnaisiin helposti miellyttävää happamuutta. Samalla se pidättää taikinassa kosteutta ja korostaa leivonnaisen omaa makua.

Piimän valmistus onnistuu myös itse. Sen voi valmistaa maitojauheesta riippuen rasvattomana ja vaihtoehtoisesti myös laktoosittomana tai vähälaktoosisena. Löydät vaihtoehdot Valion maitojauhevalikoimasta.

  1. Sekoita maitojauhe 36 asteiseen veteen ja anna tekeytyä vähän aikaa. Valio Eila® maitojauhetta käytetään 75 g litraan vettä. Rasvatonta ja HYLA® maitojauhetta käytetään 100 g litraan vettä..

  2. Lisää 100 g rasvatonta piimää litraan nestettä ja sekoita. Voit käyttää valintasi mukaan rasvatonta, laktoositonta tai HYLA® piimää.

  3. Anna hapantua huoneenlämmössä (21°C) vähintään 10 tuntia.

  4. Seuraa pH:n muutosta. 16 tunnin hapattamisen jälkeen pH on noin 4,3. Säilytä valmis piimä kylmiössä enintään 3 vrk.

piimän valmistus vaihe  1
piimän valmistus vaihe  2
piimän valmistus vaihe 3
piimän valmistus  vaihe 4

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search