Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Maksutonta kouluruokaa yli 70 vuotta

Maksutonta kouluruokaa yli 70 vuotta

Maassamme on tarjottu maksuton kouluruokailu kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille vuodesta 1948 lähtien. Kun vuonna 1977 kaikissa Suomen kunnissa oli siirrytty peruskouluun, maksuton kouluruokailumahdollisuus järjestettiin kaikille peruskouluikäisille. Tutustu artikkelissa myös meidän omiin kouluruokamuistoihimme.

Nykyään kuntien ja koulujen opetussuunnitelmat pääsääntöisesti sisältävät suunnitelman, jossa kouluruokailu on osa oppilashuoltoa sekä koulun opetus- ja kasvatustehtävää. Ruoan ohessa saadaan terveys-, ravitsemus- ja tapakasvatusta. Ulkomailla Suomea pidetään kouluruokailun mallimaana. Kouluruoka on merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria. Se kuvastaa yhteiskuntamme kehitystä ja heijastelee eri vuosikymmeniä mm. erilaisten raaka-aineiden ja ruokalajien muodossa.

Valio on mukana kehittämässä suomalaista kouluruokailua tarjoamalla puhtaita, laadukkaita ja kotimaisia raaka-aineita koulujen keittiöihin. Haluamme osaltamme vahvistaa kouluruoan arvostusta ja luoda positiivista keskustelua sen ympärille. Juhlistimme 70-vuotista kouluruokailua vuonna 2018 mm. tuunaamalla koulujen suosikkiruoat uuteen muotoon.

Ruoanjakelu kansakoulussa
Oppilaat aloittavat ruokailua uudessa Meilahden kansakoulussa

Search