Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Onnea yli 70-vuotias suomalainen kouluruokailu!

Onnea yli 70-vuotias suomalainen kouluruokailu!

Suomalainen, maksuton kouluruokailu on erityislaatuinen koko maailmassa. Keittiömestareidemme kehittämien juhlavuoden reseptien kautta haluamme olla mukana tekemässä kouluruoasta entistäkin parempaa.

Suomi on kouluruokailun mallimaa

Maassamme on tarjottu maksuton kouluruokailu kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille vuodesta 1948 lähtien. 70 vuotta täyttävä kouluruokailu on merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria.Se on osa koulun opetus- sekä kasvatustehtävää ja vatsantäytteen lisäksi se toimii myös terveys-, ravitsemus- ja tapakasvatuksena. Maksuton kouluruoka on suomalainen erikoisuus sekä ylpeydenaihe, ja ulkomailla Suomea pidetään syystäkin kouluruokailun mallimaana.

Me Valiolla haluamme osaltamme vahvistaa kouluruoan arvostusta ja luoda positiivista keskustelua sen ympärille. Olemme mukana kehittämässä suomalaista kouluruokailua tarjoamalla puhtaita, laadukkaita ja kotimaisia raaka-aineita koulujen keittiöihin.

Uusien reseptien innoittajana koululaisten suosikit

Makutottumukset sekä ravitsemussuositukset muuttuvat ja siksi kouluruokailukin vaatii jatkuvaa kehitystä. Keittiömestarimme suunnittelivat juhlavuoden kunniaksi uusia reseptejä, joiden innoittajina toimivat koululaisten omat suosikit lähivuosilta.Näissä mielenkiintoisissa, uusissa versioissa spagetit on kieritetty pesiksi, lihapullat ovat hypänneet laatikkoon ja kalapuikot ovat saaneet kuorrutteekseen ruisnachoja.

Annosten tarkoituksena on avata koululaisille mahdollisimman lempeästi uusia makumaailmoja erilaisten mausteiden ja yrttien avulla. Reseptivihkosta löydät Valio Koekeittiön ohjeet, joiden innoittajina on toiminut koululaisten suosikkiruokien TOP 10 -listan (Lähde: Palvelukeskus Helsinki 2015)


Search