Hyppää sisältöön
Proteiinia leivästä
Pinnalla nyt

Proteiinia leivästä

Proteiinia leivästä

Viime vuosina kuluttajat ovat tulleet yhtä tietoisemmiksi proteiinista ja sen merkityksestä ravitsemuksessa. Voisi jopa puhua proteiinibuumista. Tämän johdosta leivän vakiintunut asema suomalaisten välipalana ja ruokapöydän lisukkeena on kohdannut haasteita.

Leivässäkin merkitsee ravitsemus ja paikallisuus

Kuluttajia kiinnostaa leivän tuoreuden lisäksi aineksien alkuperä sekä tieto siitä, missä leipä on leivottu. Tämä havaittiin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen MTT:n syksyllä 2013 järjestämissä kuluttajakeskusteluissa. Asiatiedon havaittiin vaikuttavan jopa leivän ostopäätökseen.

Maku on edelleen ratkaiseva tekijä leivässä, mutta merkittäväksi ovat nousseet myös ravitsemukselliset seikat. Proteiinien ja kuitujen hyödyistä tiedetään ja niitä kaivataan myös leipiin.

Hyödynnä runsasproteiinisia hapanmaitotuotteita leipätaikinoissa

Rahkalla, piimällä ja jogurtilla saadaan leipään happamuutta, joka korostaa leivän makua ja säilyttää leivän tuoreen tuntuisena kauemmin. Mutta lisäksi hapanmaitotuotteilla valmistettu leipätaikina sisältää luontaisesti proteiinia, ja voi olla leivän syöjien silmissä kiinnostavampi tuote.

Reseptihausta löydät monia vaihtoehtoja proteiinipitoisiin leipiin. Kokeile laktoositonta rahkaleipää, piimäleipää tai rouheisia rahkasämpylöitä. Vaihtelua leipävalikoimaan voit tuoda myös mausteisella piimäleivällä tai jogurttiporkkanaleivällä.

Piimän voi valmistaa myös itse maitojauheesta. Ohjeen työvaihekuvineen löydät täältä.


Etsi