Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Proteiinia leivästä

Proteiinia leivästä

Viime vuosina kuluttajat ovat tulleet yhtä tietoisemmiksi proteiinista ja sen merkityksestä ravitsemuksessa. Voisi jopa puhua proteiinibuumista. Tämän johdosta leivän vakiintunut asema suomalaisten välipalana ja ruokapöydän lisukkeena on kohdannut haasteita.

Leivässäkin merkitsee ravitsemus ja paikallisuus

Kuluttajia kiinnostaa leivän tuoreuden lisäksi aineksien alkuperä sekä tieto siitä, missä leipä on leivottu. Tämä havaittiin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen MTT:n syksyllä 2013 järjestämissä kuluttajakeskusteluissa. Asiatiedon havaittiin vaikuttavan jopa leivän ostopäätökseen.

Maku on edelleen ratkaiseva tekijä leivässä, mutta merkittäväksi ovat nousseet myös ravitsemukselliset seikat. Proteiinien ja kuitujen hyödyistä tiedetään ja niitä kaivataan myös leipiin.

Hyödynnä runsasproteiinisia hapanmaitotuotteita leipätaikinoissa

Rahkalla, piimällä ja jogurtilla saadaan leipään happamuutta, joka korostaa leivän makua ja säilyttää leivän tuoreen tuntuisena kauemmin. Mutta lisäksi hapanmaitotuotteilla valmistettu leipätaikina sisältää luontaisesti proteiinia, ja voi olla leivän syöjien silmissä kiinnostavampi tuote.

Reseptihausta löydät monia vaihtoehtoja proteiinipitoisiin leipiin. Kokeile laktoositonta rahkaleipää, piimäleipää tai rouheisia rahkasämpylöitä. Vaihtelua leipävalikoimaan voit tuoda myös mausteisella piimäleivällä tai jogurttiporkkanaleivällä.

Piimän voi valmistaa myös itse maitojauheesta. Ohjeen työvaihekuvineen löydät täältä.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search