Siirry sisältöön
Luettavaa tuotteista

Valion hillo- ja täytevalikoiman herkullinen tuotekehitys

Valion hillo- ja täytevalikoiman herkullinen tuotekehitys

Valion laaja marmeladi-, täyte- ja hillovalikoima käsittää noin 50 eri yleisen myynnin tuotetta aina 2,5kg Food service lakkahillosta 25kg paistonkestävään leipomo vadelmamarmeladiin. Tämän lisäksi Valion hillotehdas Suonenjoella valmistaa asiakaskohtaisia leipomo- ja jäätelöteollisuuden lisiä sekä Valion omien tuotteiden valmistukseen tarvittavia lisiä.

Mansikkaa, mustikkaa, omenaa ja vaniljaa – niistä on suomalaisten lempimaut tehty

Tuotekehittäjä Merja Nykter työskentelee hillojen ja lisien tuotekehityksessä. Hän vastaa reseptien ylläpidosta sekä uusien tuotteiden kehittämisestä Valion hillo- ja täytevalikoimaan että asiakastarpeeseen räätälöityjen tuotteiden tuotekehityksestä. Yhdeksän vuoden työkokemus on opettanut, että kaikki työpäivät ovat keskenään erilaisia. Tuotespesifikaation määrittely, reseptien tekeminen, näytteiden keittäminen, uusien raaka-aineiden testaaminen ja ideointi sekä yhteistyö asiakkaiden ja myyjien kanssa tuovat kaikki oman mausteensa mielenkiintoiseen työhön.

Valion Suonenjoen tuotantolaitos on Suomen suurin hillotehdas; vuodessa valmistuu 15 milj. kg hilloja ja täytteitä. Laadukkaat tuotteet maustavat asiakkaiden lopputuotteita ja ovat osaltaan luomassa makuelämyksiä. Siitä syystä tuoteraaka-aineiden ja valmistusprosessien on oltava ensiluokkaisia sekä tuotekehityksen innovatiivista.

”Tuotekehitysprosessi lähtee aina liikkeelle asiakkaan ja lopputuotteen tarpeista sekä haettavien ominaisuuksien määrittelystä. Tällaisia voivat olla täytteen makuprofiilin lisäksi paiston ja pakastuksen kestävyys sekä pumppautuvuus, katkeavuus ja levitettävyys tuotannossa. ” Inspiraatiota Merja löytää työhönsä lisäksi alan lehdistä, tavarantoimittajilta sekä nykypäivänä entistä enemmän blogeista.

Tuoteideoita voidaan myös kartoittaa ja koeleipoa yhdessä asiakkaiden kanssa. Valion koeleipomossa Nastolassa työskentelee Valion leipomokonsultti Mika Parviainen, joka myös testaa kaikki Suonenjoen uutuustuotteet sekä kehittää niille houkuttelevaa reseptiikkaa.

Uusia tuulia

Vaikka perinteiset, marjaisat hillo- ja täytemaut ovat kysytyimpiä vuodesta toiseen, nousee Valion valikoimista myös muutamia selkeitä hittituotteita. Valio kinuskitäyte ja runsasmarjaiset täytteet ovat premiumtuotteita, joita asiakkaat arvostavat. Näistä saa leivontaan ja jälkiruokiin täyteläisiä makuja. Kinuskitäytettä voi lisäksi ohentaa kastikkeeksi mm. jälkiruokatarjoiluun marjojen kanssa.

Search