Siirry sisältöön
Luettavaa tuotteista

Vastuullinen kala maistuu paremmalle ja jättää jälkeensä hyvän mielen

Vastuullinen kala maistuu paremmalle ja jättää jälkeensä hyvän mielen

Kalan käyttöä kannattaa lisätä monestakin syystä ja vastuullinen kala tekee valinnasta entistä paremman. Kala sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Vastuullisilla kalavalinnoilla voidaan vaikuttaa siihen, että kalaa riittää vesissä. Uusia vastuullisia kalapakasteitamme ja niitä varten luotuja reseptejä kelpaa tarjoilla asiakkaille hyvillä mielin.

Vastuullisen kalan tunnistaa vihreästä kalamerkistä

Vuoden 2020 alusta alkaen kaikkien Valion valikoiman kalaa sisältävien tuotteiden kalaraaka-aine on vastuullisesti pyydettyä. Tunnistat ne vihreästä Vastuullinen valinta -merkistä.

Vastuullisen kalan tunnistaa vihreästä merkistä

4 X nopea kalaruoka

Loimme nopeita ja koukuttavia reseptejä kalaruokapäivään. Kalan kaveriksi sopivat mainiosti kermaviili, smetana tai salaattijuustot. Pestosei saikin hapankermahunnun. Peston, kermaviilin ja kalan paistonesteet kietoutuvat reseptissä ihanasti yhteen, ja kypsyessään luovat vuoalle mehevän kastikkeen sekä maustavat uunipastan. Hapankaali-smetanasein reseptissä taas hodarimaiset maut hyppäsivät kalavuokaan. Kalapyöryköiden kanssa sopii kaprissalsa tai pähkinäinen bataattidippi.

”Erilaisilla mausteilla ja kastikkeilla saat uutta virettä silakkapöytään. Silakalla on pitkät perinteet suomalaisessa ruokakulttuurissa. Se sopii moniin sesonkeihin ja ruokahetkiin.”

Tuomas, Koekeittiön keittiömestari

Search