Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Voilà-lehden toimitus matkaa lukijoidensa kanssa Välimerelle

Voilà-lehden toimitus matkaa lukijoidensa kanssa Välimerelle

Värikäs Välimeren ruokamatka tuo lautaselle runsaasti kasviksia, kalaa ja yrttejä. Välimeren ruokakulttuuriin kuuluu niin espanjalaiset tapakset kuin idempää tulevat pitat ja kebabitkin – italialaisten pastoja tai ranskalaisten leivonnaisia unohtamatta!

Välimeri on laaja käsite, joka yltää Espanjan Gibraltarilta aina Turkin Iskenderuniin asti peitoten Italian niemimaan, Kreikan rannikot sekä Maltan, Kreetan ja Kyproksen saaret. Välimeri ulottuu myös Ranskaan ja Pohjois-Afrikan maihin asti, joten maantieteellisen laajuutensa vuoksi ei sen ruokakulttuurikaan ole ihan yksiselitteinen. Jokaisella maalla omat ruokaperinteensä.

Makumuistoista syntyvät herkulliset reseptit

Uuden Voilàn ruokareseptit ovat kummunneet Valio Koekeittiön keittiömestareiden omista muistoista Välimeren-matkoilta. Koekeittiön tiiminvetäjän Petterin intohimo espanjalaiseen ruokakulttuuriin on syntynyt useista lämpimiä muistoja synnyttäneistä reissuista Espanjan auringon alle. Katalonian alueen rakkaat maut, niin ruoassa kuin viinissä, ovat jättäneet lähtemättömän vaikutuksen Petterin makupalettiin. Chorizo-kanapata tuo parhaat espanjalaiset maut yhteen.

Search