Hyppää sisältöön
Näin kokoat juustolautasen
Vinkkiartikkelit

Näin kokoat juustolautasen

Näin kokoat juustolautasen

Herkullinen juustolautanen luo tunnelmaa pikkujoulun iltoihin, mutta se sopii hyvin tarjottavaksi myös joulupöydässä. Juustolautanen helppo koota, tässä muutama vinkki siihen.

Perinteisesti ennen jälkiruokaa nautittavan juustolautasen kokoaminen on helppoa: valitse pöytään tarjolle viisi erilaista juustolajia – mietoja, voimakkaita, pehmeitä ja kovia, tuttuja ja harvinaisempia. Hyvän kokonaisuuden tarjoavat esim. Valio Polar® LeppäsavuValio Luostari®Valio AURA® GoldValio Salaneuvos® Vanhempi sekä kuusi kuukautta kypsyvä Valio Keisarinna®.

Näyttävän juustolautasen kannattaa kasata juustoja n. 30 g/laji henkilöä kohden. Mikäli haluat luoda isomman juustopöydän, tarjoa juustoja 50 g/laji henkilöä kohden. Kokeile juustojen seurana esimerkiksi viikunamarmeladia.

Juustojen oikea tarjoilulämpötila

Kypsytettyjen juustojen maut ja aromit tulevat parhaiten esille, kun juustot ovat lähes huoneenlämpöisiä. Homejuustot sekä muut kypsytetyt juustot tulee ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua, noin 1-2 tuntia aikaisemmin. Tuorejuustot nostetaan lautaselle vasta juuri ennen tarjoilua. Kaikille juustoille tulisi varata omat veitsensä, jotta juustojen eri aromit eivät sekoitu

Lisukkeita ja makupareja Valio herkuttelujuustoille

Vain mielikuvitus on rajana juustojen kanssa tarjottaville lisukkeille; hedelmät, marjat, hillot, keksit, lastut, pähkinät, makeiset, kakut, oliivit, leikkeleet…

Valio Aura® ja lakritsi
Valio Salaneuvos® ja mantelimassa

Etsi