Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Palmia vieraisilla Valion maitotilalla

Palmia vieraisilla Valion maitotilalla

Monelle lounasruokailijalle tuttu Palmia arvostaa elintarvikkeiden kotimaisuutta ja puhtautta, ja siksi Valio on sen pitkäaikainen kumppani. Kutsuimme Palmian tutustumaan Valiolaiseen maitotilaan ja juttelemaan vastuullisuudesta.

Palmian toimitusjohtaja Nina Rokkila ja maitotuotteiden hankinnasta Erika Korpelainen Palmiasta kävivät rapsuttelemassa lehmiä Lammillaisella maitotilalla kesällä. Aurinkoisena kesäpäivänä käytiin myös vilkasta keskustelua vastuullisuudesta ja tutustuttiin maitotilan elämään.

Päivi Pakaraisen ja Eino Rastilan maitotilalla elelee 60 lypsävää avarissa tiloissa. Pihaton puolella oli vierailun aikana 12 umpilehmää, jotka viihtyivät paremmin varjossa sisällä eivätkä tohtineet lähteä aurinkoisille laitumille, vaikka voisivat. Päivi Pakarainen ja Eino Rastila ovat ylpeitä siististä ja ilmasta navetastaan. Viisi vuotta sitten uusitussa navetassa on nykyään käytössä lypsyrobotti, joka on vähentänyt työn fyysistä rasittavuutta verrattuna entiseen lypsyasemaan. Hyvät elinolot näkyvät myös tilan keskituotoksessa, joka on 11 000 litraa lehmää kohden. Tankkiauto hakee tilalta 4 000 litraa maitoa joka toinen päivä.

Maidolle on tilausta, sillä Palmian kouluruokaloissa ja henkilöstöravintoloissa sitä kuluu litroittain. Palmia on Valion pitkäaikainen kumppani ruuan tarjoamisessa julkisella puolella. Kaikki Palmian maitotuotteet – yhteensä noin 200 nimikettä – tulevat Valiolta.

– Rasvaton maito on ykkönen, kevytmaito kakkonen ja maitojuoma kolmonen, Korpelainen listaa. Palmia tuottaa ravintola- ja ruokapalveluita, jossa tehdään aterioita kaiken ikäisille asiakkaille kouluista ja päiväkodeista hoitolaitoksiin ja lounasravintoloihin Kanta-Hämeen ja Uudenmaan alueella.

”Mitä lähempää ruoka tulee ja mitä tarkemmin alkuperä voidaan jäljittää, sitä parempi.”

Lehmiä laitumella kesäisessä auringonpaisteessa.
Kuvassa vasemmalta lähtien maitotuotteiden hankinnasta Palmialla vastaava Erika Korpelainen, Tuomas Sorri Valiolta, Palmian toimitusjohtaja Nina Rokkila, Anneli Heikkinen Valiolta ja tuottajat.
Tip icon

Palmia Oy on Helsingin kaupungin omistama palveluyhtiö

Palmia Oy on Helsingin kaupungin omistama palveluyhtiö. Se tuottaa ruoka-, kiinteistö-, siivous- ja turvallisuuspalveluja julkisille toimijoille, yrityksille ja yhteisöille Etelä-Suomessa. Palmia toimii muun muassa toimistotiloissa, lounasravintoloissa, juhlatiloissa, yleisötapahtumissa, liikennevälineissä, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja palvelutaloissa.

Search