Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Rinkeli Grand Prix sai uudet voittajat – ja paljon kiitosta

Rinkeli Grand Prix sai uudet voittajat – ja paljon kiitosta

Rinkeli Grand Prix on joka vuosi järjestettävä leipuri-kondiittoriopiskelijoiden ammattitaitokilpailu, jonka järjestää Suomen Leipuriliitto ry yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tänäkin vuonna Valio sponsoroi tapahtumaa, ja kisan päätuomarina toimi Valion leipomokonsultti Mika Parviainen. Rinkeli Grand Prix’llä on pitkä historia: se järjestettiin jo 31. kerran.

Haastajasta voittajaksi

Tämän vuoden Rinkeli Grand Prixin voittaja tuli Ammattiopisto Tavastiasta Hämeenlinnasta. Joukkuetta luotsasi kisakonkari, kilpailijoiden opettaja Veli-Matti Ahvenharju, joka on itse ollut opiskelijana kisaamassa jo vuonna -95. Opettajan silmissä Rinkeli Grand Prix nauttii ansaittua arvostusta: se on ainoa vain leipuri-kondiittoriopiskelijoille suunnattu ammattitaitokilpailu, johon osallistuminen varmasti näyttää cv:ssä hyvältä ja kertoo opiskelijan motivaatiosta tulevaa ammattia kohtaan.

– Olemme pieni oppilaitos, jonka opettajat ja oppilaat tuntevat toisensa hyvin. Meillä on sellainen henki, että halutaan olla pienempänä haastamassa isompia. Vähän niin kuin HPK yllätti koko Suomen jääkiekkomenestyksellään viime vuonna, Ahvenharju naurahtaa.

Hänen mukaansa on tärkeää näyttää opiskelijoille, että Tavastia on samalla viivalla isompien kaupunkien ja oppilaitosten kanssa. Opettaja saa omalla motivaatiolla parhaiten innostettua ja puskettua opiskelijoitakin eteenpäin.

– Pitää olla tavoitteellista, mutta pitää olla myös hauskaa. On tärkeää saada koulullakin sellainen fiilis aikaiseksi, että kaikki on mahdollista, kuten voitto tällaisessa kisassa. Suomenmestaruus tulee, jos sitä haluaa.

Tavastian joukkueen menestys oli koululle iloinen uutinen ja tietenkin oiva hengennostattaja.

Kilpailussa pärjää taidolla ja taktiikalla

Ammattilaisleipurin työ vaatii monen osa-alueen taitamista, ja Rinkeli Grand Prix ilmentää sitä hienosti monella osa alueella. Ahvenharjun mukaan alan ammattilaisilta vaaditaan vankkojen kädentaitojen lisäksi myös kykyä hahmottaa tuotteiden kaupallisuutta. Niiden tekeminen pitää miettiä arvon kautta: tuotteeseen käytetyn ajan ja hinnan pitää kohdata. Kustannustehokkuus on ammattilaisuudenkin avainsana, mutta luonnollisesti mausta tinkimättä.

Voittajien vapaavalintainen kahvileipä oli Opelle omena -niminen pulla.
Voittajajoukkue Sara Nejati, Jasmin Pellikainen ja opettaja Veli-Matti Ahvenharju saavat Rinkeli Grand Prix -kilpailun kiertopalkintopokaalin Leipuriliiton toimitusjohtaja Mika Väyryseltä.
Keskellä voittajat Sara Nejati, Jasmin Pellikainen ja opettaja Veli-Matti Ahvenharju. Voittajista vasemmalla on hopeajoukkue eli Tredu Kangasalan Elina Rauhala ja Jenny Raikamo, joiden takana opettaja Reijo Heinonen. Voittajista oikealla pronssille tullut Gradia Jyväskylän joukkue Tiina Partanen, Cecilia Pannula sekä opettaja Mari Rosti-Sotti.
Voittajien upea vapaavalintainen konditoriatyö oli Ystävälle-kakku.

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search