Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Ruoka ja juoma 2017 -messuilla kisattiin kokkien paremmuudesta

Ruoka ja juoma 2017 -messuilla kisattiin kokkien paremmuudesta

Kesäkuun 9.-10. päivänä Lahdessa järjestetyt Ruoka ja Juoma -messut keskittyivät paikallisiin raaka-aineisiin, yrityksiin ja tietysti hyvään ruokaan. Messuilla kilpailtiin myös Pohjoismaiden parhaan kokin, nuoren kokin ja tarjoilijan titteleistä.

Lahden messuhallissa järjestetty Ruoka ja Juoma -messut antoivat hyvän tilaisuuden Päijät-Hämeen yrityksille toimintansa ja tuotteidensa esittelyyn. Paikalla oli myös Valio omalla osastollaan, jossa vieraita kestittiin herkullisilla Valio MiFU® salsa-annoksilla. Moni sai ahaa-elämyksiä MiFU® ruokarakeesta; tuote oli vielä joko tuntematon tai oli jäänyt kotikokkailujen jälkeen mietityttämään. Mifun monipuoliset käyttömahdollisuuden ja maukkaus yllättivät positiivisesti. Valion vilkkaalla osastolla vieraat pääsivät tutustumaan maukkaan ruoan lisäksi Valion Koekeittiön kokkeihin.

Ruoka ja Juoma -messut olivat samalla osa Pohjoismaisten Keittiömestareiden Liiton (NKF) järjestämää vuosittaista konferenssia, joka toi kaikki Pohjoismaiden huippukokit saman katon alle. NKF:ään kuuluvan Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Ulla Liukkonen kehuikin tapahtumaa keittiömestarin näkökulmasta.

Tämä tapahtuma on ollut erittäin hyvä verkostoitumiseen. Kun ammattilaiset tapaa, niin pyritään aina ilon kautta jakamaan tietoutta. NKF:n hallituksessa hyvin huomaa sen, että siellä ollaan kuin yhtä isoa perhettä. Liukkoselle erityisen tärkeää on Lahden messuillakin esiin noussut maakuntien omaleimaisuus. Kokkien pitäisi tuoda esiin omien maakuntien hienoja ruokakulttuureita. Siellä tehdään omaa hienoa työtä ja sitä kannattaisi jakaa toisillekin, Liukkonen kehottaa.


Search