Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Vuoden Kokki 2017 -kilpailu huipentui Peurungassa

Vuoden Kokki 2017 -kilpailu huipentui Peurungassa

Vuoden kokki on perinteinen, joka vuosi järjestettävä ravintola-alan ammattilaisten kilpailu. Huhtikuussa käydyn Vuoden kokki -kilpailun voittajaksi selviytyi ruotsalaisessa ravintola Bhogassa työskentelevä Mattias Åhman. Kakkossijan vei toisen kerran peräkkäin Finnjävel-ravintolan Teemu Boman.

ELO-säätiön järjestämä Vuoden kokki on toiminut monelle ravintola-ammattilaiselle ponnahduslautana kuuluisuuteen. Myös tämän vuoden voittaja, Mattias Åhman, toivoo voiton avaavan ovia tulevaisuudessa.

Tavoitteeni on avata muutaman vuoden päästä Vaasaan oma ravintola, jossa voin työskennellä yhdessä paikallisten maanviljelijäystävieni kanssa. Ajatuksena on hyödyntää raaka-aineita perheeni ja ystävieni tiloilta. Kertoa siis henkilökohtaista tarinaa ravintolan kautta. Voitto auttaa paljon näiden suunnitelmien toteuttamisessa. Saan tästä julkisuutta, jota tarvitaan, jotta ihmiset tietävät kuka olen, Åhman sanoo.

Göteborgilaisessa Michelin-tähdellä palkitussa ravintola Bhogassa työskentelevä Åhman kehuu Vuoden kokki -kilpailun tasoa.

Kisa oli todella mukava ja oli hauska nähdä miten kaikki työskentelevät. En sinänsä yllättynyt mistään, olin harjoitellut todella paljon kisaa varten. Olin aikaisemmin osallistunut kaksi kertaa peräkkäin vuoden nuoren kokin kilpailuun ja saavutin parhaimmillaan 3. sijan, joten isomman kilpailun voitto oli todella hienoa.

Mattias Åhman kilpailussa
Mattias Åhmanin ennakkotehtäväannos

”Pidän itse aika yksinkertaisesta ruoasta. Haluan kuitenkin, että raaka-aineiden harmonia luo suussa tunteen siitä, että siellä tapahtuu paljon asioita samaan aikaan.”

Mattias Åhman

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search