Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Vastuullista liiketoimintaa, joka maistuu hyvälle

Vastuullista liiketoimintaa, joka maistuu hyvälle

Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervasta kiinnostaa Valion maito – toimittaahan Valio Kotipizzan vuotuisen miljoonan kilon juustovuoren. ”Pizza muodostuu pyhästä kolminaisuudesta: taikinasta, tomaatista ja juustosta. Näiden pitää olla kunnossa, ja muut täytteet ovat sivuosassa”, Tervanen toteaa.

Kotimaista yhteistyötä

Valio on toimittanut 1990-luvulta lähtien Kotipizzalle kaiken pizzoissa käytetyn juuston. Valio valmistaa juuston Suomessa, ja raaka-aineet pystytään jäljittämään tilalle asti. Pizzajuusto on kehitetty nimenomaan Kotipizzan tarpeisiin. Koska juusto on ratkaisevassa osassa, myös toimitusvarmuuden on oltava kunnossa. ”Jos perjantain toimitus jää välistä, ravintolat menevät kiinni. Yrittäjä ei voi hakea korvaavaa tuotetta lähikaupasta.”

Valion ja Kotipizzan yhteistyötä on kehitetty koko Kotipizzan historian ajan. Yksi esimerkki on intohimoja jakava Valio Aura® juusto. ”Valio kehitti murennetun version alun perin meitä varten. Valio Aura® juustoa menee valtavasti, ja isosta kiekosta raastaminen oli työlästä.”

Kotipizzan 267 franchising-ravintolassa myydään vuodessa kymmenen miljoonaa pizzaa. Siksi ei ole yhdentekevää, mitä niiden päällä on. Osa vastuullisuutta on kotimaisuus. ”Lähituotanto, lyhyet kuljetusmatkat ja kotimainen tuote ovat meille tärkeitä”, Tervanen luettelee.

Suomalaisten tavarantoimittajien osuus ostojen arvosta on lähes kaksi kolmannesta, ja laskennallisesti 70 maitotilaa saa elantonsa Kotipizzan juustosta. Tervanen tahtoo nähdä, mistä raaka-aineet tulevat. ”Me haluamme tuntea tuottajamme etunimeltä, kuten Pauliinan ja Mikaelin. Tunnen myös lapsenomaista uteliaisuutta lehmiä kohtaan. Niiden vointi on meille tärkeää.”

Lohjalaisella Pakasen tilalla on 50 lypsävää lehmää. Vuosittain tilalta lähtee meijeriin 400 000 litraa
Suomalainen maito on antibioottijäämätöntä ja EU:n puhtainta solu- ja bakteerimääriltään. Vuonna 2017 Valion keräilemästä maidosta 96,9 % oli parasta E-luokkaa.

Search