Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Comfort food – mielihyvää suomalaisten suosikeista

Comfort food – mielihyvää suomalaisten suosikeista

Perinteikästä ruokaa, joka nostaa esiin muistoja ja luo tunnesiteen. Tätä on suomalainen, moderni comfort food.

Termi comfort food on suomen kielelle käännettynä lohturuoka ja tunneruoka, joka korostaa ruoan kykyä parantaa ihmisen mielialoja. Comfort food -termiä on tiettävästi käytetty ensimmäistä kertaa vuonna 1966 Yhdysvalloissa, jolloin viitattiin viiteryhmän lapsuudesta tuttuihin makuihin ja ruokiin, joilla oli mm. tunneperäisen stressin lievittäviä vaikutuksia.

Kotikutoisuus ja korkeahko hiilihydraattipitoisuus ovat comfort food:in ominaispiirteitä. Ruoan maku ja luonne ovat tärkeämpiä kuin ravitsemus, tosin pienellä vaivannäöllä mielihyvää saa varioitua suositeltavampaan suuntaan. Tässä etenkin lisukkeiden valinnalla voi vaikuttaa ja kasvisten osuutta on helppo lisätä.

Makaronilaatikko, karjalanpaisti ja lihapullat ja tyypillistä suomalaista tunneruokaa

Kulttuurisidonnaisuus on vahva, jokaisen maan omaleimaisuus näkyy valmistusmetodeissa, mausteissa ja raaka-aineissa. Pasta- ja perunapohjaiset ruoat sekä lihakastikkeet ja -padat ovat länsimaissa kestosuosikkeja.

Myös henkilökohtaiset mieltymykset vaikuttavat, mausteisen ruoan ystävät keittävät mielellään chilejä tai maustavat ruokiaan tuoreilla yrteillä.

Lounaslistan suosikit

Yksinkertainen on parasta, mitä se kenellekin sitten merkitsee. Uunihaudutus tai perusmakujen sinfonia, comfort foodia saa soveltaa. Lounaslistojen klassikoita voi piristää uudella otteella ja lainata uusia elementtejä ruokatrendeistä. Alla muutamia suosikkejamme tuomaan mielihyvää alkutalven ruokalistoille.

Maistuvaa arkea!


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search