Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Koronaviruspandemia on tehnyt meistä turvallisuushakuisempia

Koronaviruspandemia on tehnyt meistä turvallisuushakuisempia
Kaisu Vuokko
Senior Consumer Insight Specialist, ETT

Kaisu Vuokon työnä on tutkia ihmisten käyttäytymistä, asenteita, mieltymyksiä ja ruokatrendejä sekä miettiä, millaista ruokaa syömme 10, 20 ja 50 vuoden kuluttua.

Koronaviruspandemia on muuttanut maailmaa ja käyttäytymistämme vahvasti hyvin lyhyessä ajassa.

Tämäkään kriisi ei kuitenkaan synnyttänyt uusia trendejä, vaan vaikutti jo olemassa olevien trendien kehityssuuntiin. Osa trendeistä otti harppauksen, johon olisi normaalisti kulunut vuosikymmeniä, osa aiemmin tärkeistä asioista on jäänyt ihmisten mielissä taka-alalle ja jotkut trendit jatkoivat kehitystään ennallaan.

Koronapandemian keskellä ihmisiä ahdistaa huoli terveydestä ja taloudesta, ja heitä mietityttää, kuinka lopullisesti elämäntyylimme on nyt muuttunut. Elämästä on myös tullut aiempaa epävarmempaa, koska sitä ei voi suunnitella pitkälle eteenpäin ja joka päivä voi tulla täysin odottamattomia uutisia.

Tämä johtaa turvallisuushakuisuuteen, mikä näkyy erityisesti siinä, että ihmiset arvostavat nyt entistä enemmän tuttuja ja turvallisia asioita ja ovat vähemmän halukkaita kokeilemaan aivan uusia elämyksiä.

Tip icon

Valio Consumer Insight

Valio on tehnyt systemaattista kuluttaja- ja erityisesti ruokatrendien seurantaa sekä trendianalyysia jo vuosien ajan, jotta pysyisimme ajan hermolla siitä, kuinka syöminen ja ihmisten asenteet, toiveet ja käyttäytyminen muuttuvat.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search