Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Paras tapa luomutavoitteeseen pääsemiseksi

Paras tapa luomutavoitteeseen pääsemiseksi

Luomu kasvattaa kiinnostustaan ja entistä useampi haluaisi kasvattaa luomutuotteiden käyttöä. Tärkeimpiä syitä valita luomutuotteet ovat niiden puhtaus, hyvä maku, terveellisyys, ympäristöystävällisyys ja eläinten hyvinvointi.

Myös ammattikeittiöiden on hyvä tiedostaa tämä. Välillä kuulen puhetta luomutuotteiden olevan liian kalliita ja heikosti saatavilla. Näin saattaa joissain tuoteryhmissä vielä ollakin, mutta maitotaloustuotteissa luomutuotteita on laajasti saatavilla.

Mitä Ruotsi edellä, sitä täällä perässä

Moni asia saapuu maailmalta meille Ruotsin kautta, erityisesti kuluttajakäyttäytymiseen, ravintolatrendeihin ja ruokailmiöihin liittyen. Eikä luomuruoan osuus kulutuksesta tee tässä poikkeusta. Ruotsissa erityisesti julkishallinnon ruokapalveluissa luomu on valittu keinoksi toteuttaa vastuullisesti omaa tehtävää osana kunnan palveluita. Luomu on nostettu hankintakriteeriksi yhä useammassa tuoteryhmässä. Naapurimaamme kouluissa, päiväkodeissa ja palvelutaloissa maitotuotteista yli 50 % on jo luomua. Tämä näkyy myös meille tavarantoimittana; ilman kattavaa luomutuotevalikoimaa ei markkinoilta löydy tilaa.

Luomuruoan kasvu näkyy myös meillä Suomessa. Pro Luomun mukaan luomutuotteiden myynti on kasvanut 13% vuosivauhtia. Se on moninkertainen verrattuna ruokamarkkinan kasvuun verrattuna. Luomun suosio on tuplaantunut 2010-luvulla. Luomun käyttäjiä on aiempaa tasaisemmin eri väestöryhmissä. Yli puolet suomalaisista käyttää luomutuotteita säännöllisesti vähintään kerran kuussa ja 28 % eli yli miljoona suomalaista käyttää luomutuotteita jo viikoittain tai useammin.

Kun luomutuotteet päätyvät yhä enenevässä määrin kuluttajan ostoskoriin kaupasta, nousee odotukset myös ammattikeittiöitä kohtaan. Tämän kehityksen vaikutukset varmasti näkyvät vanhempien vaatimuksissa ja palautteissa koulu- ja päiväkotiruokaa kohtaan.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search