Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Rinkeli Grand Prix –kilpailu 2016

Rinkeli Grand Prix –kilpailu 2016

Tänä vuonna 27. kerran järjestetty Rinkeli Grand Prix –kilpailu starttasi 13.2.2016 Koulutuskeskus Salpauksessa, Lahdessa. Kilpailun päätuomarina toimi Tapio Viikinniemi.

Arvosteltavana pakolliset ja vapaavalintaiset kilpailuherkut

Suomen leipuriliiton järjestämään kilpailuun saivat osallistua kaikki alle 23-vuotiaat leipuri-konditorialuokkien oppilaat. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 14 joukkuetta eri puolilta Suomea. Kussakin joukkueessa oli kolme henkilöä: varsinaiset kilpailijat eli kaksi oppilasta sekä heidän opettajansa, joka ei kuitenkaan ollut mukana varsinaisessa suorituksessa. Kilpailun tavoitteena oli mitata sekä leipurin että kondiittorin taitoja. Siksi jokainen joukkue valmisti sekä pakollisen että valinnaisen konditoriatuotteen ja kahvileivän. Pakollisten kilpailutöiden reseptit paljastettiin joukkueille vasta edellisenä iltana. Tänä vuonna pakolliset tuotteet olivat valkosuklaa-samppanjakakku sekä juhlakranssi.

Päätuomari oli tyytyväinen kilpailun tasoon

Viikinniemi kuvailee kilpailun tasoa korkealaatuiseksi. Vapaavalintaisista konditoriatuotteista ja kahvileivistä löytyi selkeitä uutuuksia, joita voidaan viedä tuotantoon vaikka saman tien. Hienojen toteutuksien tasokkaassa joukossa oli niin täytekakkuja kuin leivoksia. Joukkueiden kilpailuaika oli aamuyhdeksästä kello kahteen iltapäivällä. Suurimmalle osalle tämä riitti, mutta joillakin jäi suoritus hiukan kesken.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti koulutuskeskus Salpaus Lahti 316,4 pisteellä. Toiseksi tuli Vantaan ammattiopisto Varia (279,6 pistettä). Kolmanneksi suoriutui Tampereen seudun ammattiopisto (266,4 pistettä). Koko tapahtuman tunnelma oli hieno ja innostunut: tulevaisuuden leipomot ovat tämän perusteella hyvissä käsissä.

Tässä kuvia Rinkeli Grand Prix’n tunnelmista.

Kuva 1: Koulutuskeskus Salpauksen joukkue Olga Pietala (vas.), Laura Arola ja opettaja Matti Storlöpare. Kuva 2: Voittajien Lime-mustikkayllätys. Kuva 3: Voittajien hieno Persikkawiener.

Koulutuskeskus Salpauksen joukkue Olga Pietala (vas.), Laura Arola ja opettaja Matti Storlöpare sekä Lime-mustikkayllätys
Persikkawiener

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search