Hyppää sisältöön
Pinnalla nyt

Vuoden Kokki luottaa perusjuttuihin

Vuoden Kokki luottaa perusjuttuihin
Vuoden Kokki luottaa perusjuttuihin

Huhtikuussa 2018 käydyn Vuoden Kokki -kilpailun voitti tänä vuonna Siuntiolaisessa Villa Störsvikissä työskentelevä Kalle Tanner. Voiton salaisuus oli tasalaatuinen työskentely sekä pää- että jälkiruoissa ja makumaailmojen harmoniassa.

Elo-säätiön järjestämä Vuoden Kokki -kilpailu oli Kalle Tannerin ensimmäinen osallistuminen tittelin tavoitteluun. Useampana vuotena osallistumista pohtineen kokin vakuutti syksyllä julkaistun haun mielenkiintoisuus.

”Kilpailu oli todella hauska ja sitä on helppo suositella kaikille. Siinä on ihan erilainen fiilis kun saa kaiken sekunnilleen oikeaan aikaan valmiiksi, vaikka tekeminen tavallaan onkin samanlaista kuin ravintolassa työskentely”, hän kertoo.

”Jonkun verran olen aina kilpailua seurannut kun kavereita on ollut mukana, joten oli jo ennakkoon käsitys siitä mitä kilpailu pitää sisällään.”

Vuoden Kokki -kilpailussa kokit suunnittelevat itse omat annoksensa ja tekevät keittiössä lähes kaiken itse. Apuna jokaisella kilpailijalla oli ravintolakoulu Perhon opiskelija, joka auttaa kiireistä kilpailijaa tämän toivomissa asioissa.

”Itselleni haastavinta koko kilpailussa oli ehkä vain se, että kattiloita ja peltejä on rajattu määrä käytössä. Ruoan tekeminen sinänsä ei eroa kilpailutilanteessa millään lailla ravintolatyöskentelystä. Keittiö oli tosi hyvin varusteltu ja kaikkeen tekemiseen löytyi laitteet, mutta valmiita juttuja varten olisi voinut olla astioita enemmän. Kaikenkaikkiaan kilpailu oli aika rauhallinen kokemus omalla kohdalla”, Tanner sanoo.

Voittajafiiliksiä
Tuore vuoden kokki palkintojenjakotilaisuudessa

”Vaikka en olisi voittanut, olisin ollut iloinen, että lähdin mukaan. Tässä pääsee näyttämään itseä ihan eri tavalla kuin normaalissa työssä ja kaikki on itse tehtyä.”

– Kalle Tanner

Etsi