Hyppää sisältöön
Pinnalla nyt

Vuoden Tarjoilija 2015 tietää miten asiakkaat tehdään tyytyväiseksi

Vuoden Tarjoilija 2015 tietää miten asiakkaat tehdään tyytyväiseksi
Vuoden Tarjoilija 2015 tietää miten asiakkaat tehdään tyytyväiseksi

Vuoden tarjoilijaksi maaliskuussa 2015 valittu Saara Alander työskentelee tätä nykyä ravintola Murussa Helsingissä. Asiakaspalvelustaan tunnetulla Saaralle heittäytyminen on hyvän työn edellytys.

Ehdottomasti heittäytyminen siihen työhön ja oman persoonan mukaan tuominen on se, mikä tekee tarjoilijasta todella hyvän. Toki tekniikka pitää olla taustalla kunnossa myös, Saara kertoo.

Helsingin Messukeskuksessa maaliskuussa käyty kaksipäiväinen kilpailu saa Alanderilta kiitosta tasostaan ja vaativuudestaan. Kisojen hyvä tunnelma ja kansainvälinen tuomaristo tekivät voittajaan vaikutuksen.

Siellä mitattiin laaja-alaisesti ammattitaitoa, perustarjoilusta baaripuolelle, saliruoanvalmistusta, viinin dekantointia ja juustojen paloittelua. Kaikenlaista.

Itse uskon siihen, että asiat pitää tehdä omalla tyylillä. Se antaa asiakkaillekin paljon enemmän, Alander sanoo.

Maistuvat drinkit piristävät päivien pimetessä

Vuoden lopulla päivät ovat pimeitä ja kylmiä. Tällöin kauppansa tekevät runsaasti makua sisältävät juomat, jotka virkistävät pitkän päivän päätteeksi ja sopivat vaikkapa jälkiruoan korvikkeeksi. Hyvä esimerkki tällaisesta on ihanan marjaisa tähtianisglögi. Mikäli haluat tarjota asiakkaillesi perinteistä glögiä persoonallisempia juomia, kokeile esimerkiksi tuhtia sitrustotia. Kylmällä maistuu myös herkullinen kinuskikahvi, jota voi terästää manteliliköörillä tai calvadoksella.

Uuden vuoden vastaanottoon sopii raikas mansikkamargarita, joka toimii hyvin myös ilman alkoholia. Vuoden tarjoilijan vinkki uudelle vuodelle on selvä.

– Meillä juodaan vain shampanjaa, Saara nauraa.

Kuva: Jussi Ulkunniemi


Etsi