Reseptiyhteistyö
Juuressalaattia, Mustaleimaa ja lehtikaalipestoa
Juuressalaatti, lehtikaali sekä Valio Mustaleima™ Emmental ovat suomalaisia makuja parhaimmillaan. Paahdetut juurekset ja Mustaleima yhdistettynä lehtikaalipeston makumaailmaan nostavat alkuruokasalaatin uudelle tasolle.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Juuressalaatti
- 0,600 kg porkkanaa
- 0,600 kg lanttua
- 0,400 kg palsternakkaa
- 0,220 kg rypsiöljyä
- 0,006 kg tuoretta timjamia
- 0,002 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
0,900 kg
Valio Mustaleima™ juustoaValio Hienoin Mustaleima™ on ainutlaatuisen makuinen emmental, joka hakee vertaistaan maailman vaativimmillakin juustotarjottimilla. Sen voimakas…
- 0,040 kg tuoretta lehtipersiljaa
Marinoitu lehtikaali
- 0,150 kg lehtikaalia
- 0,030 kg rypsiöljyä
- 0,001 kg suolaa
- 0,010 kg omenaviinietikkaa
Lehtikaalipesto
- 0,065 kg lehtikaalia
- 0,028 kg tuoretta persiljaa
- 0,008 kg valkosipulia
- 0,150 kg rypsiöljyä
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
0,100 kg
Valio Mustaleima™ juustoaValio Hienoin Mustaleima™ on ainutlaatuisen makuinen emmental, joka hakee vertaistaan maailman vaativimmillakin juustotarjottimilla. Sen voimakas…
Jaa resepti
Ohje
Juuressalaatti
- Viipaloi juurekset noin 5 mm viipaleterällä vihannesleikkurissa. Hienonna timjami, sekoita öljy, timjami, suola ja pippuri juuresten sekaan.
- Paahda 230 °C uunissa noin 15 min. Jäähdytä.
- Viipaloi Mustaleima emmentaljuusto 1.5 mm viipaleterällä vihannesleikkurissa.
- VINKKI: Voit ajaa Mustaleima emmentaljuuston samalla terällä kuin juurekset jolloin juusto jää rouheammaksi paloiksi.
- Lisää hienonnettu lehtipersilja ja viipaloitu juusto salaattiin sekaan ja pyöräytä ainekset sekaisin.
Marinoitu lehtikaali
- Poista lehtikaalista lehtiruoti ja sekoita öljyn ja omenaviinietikan kanssa.
- Lisää marinoitu lehtikaali salaatin joukkoon.
Lehtikaalipesto
- Poista lehtikaalista lehtiruoti. Raasta Mustaleima emmentaljuusto.
- Yhdistä kaikki raaka-aineet ja aja tasaiseksi tehosekoittimessa.
- Koristele salaatti lehtikaalipestolla tai tarjoile lehtikaalipesto erikseen.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
410 kcal
Proteiini
15,5 g
Hiilihydraatti
6 g
Rasva
35,8 g
Tyydyttynyt rasva
10,2 g
Ravintokuitu
2,7 g
Suola
1 g
Kalsium
488,2 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
283 kcal
Proteiini
10,7 g
Hiilihydraatti
4,1 g
Rasva
24,7 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- mustapippuria myllystä
- mustapippuria myllystä