Siirry sisältöön
Juuressalaattia, Mustaleimaa ja lehtikaalipestoa
Reseptiyhteistyö

Juuressalaattia, Mustaleimaa ja lehtikaalipestoa

Juuressalaatti, lehtikaali sekä Valio Mustaleima™ Emmental ovat suomalaisia makuja parhaimmillaan. Paahdetut juurekset ja Mustaleima yhdistettynä lehtikaalipeston makumaailmaan nostavat alkuruokasalaatin uudelle tasolle.

Juuressalaattia, Mustaleimaa ja lehtikaalipestoa

Ainekset

Juuressalaatti

  • 0,600 kg porkkanaa
  • 0,600 kg lanttua
  • 0,400 kg palsternakkaa
  • 0,220 kg rypsiöljyä
  • 0,006 kg tuoretta timjamia
  • 0,002 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0,900 kg
    Valio Mustaleima™ juustoa
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas juusto sopii…
    Valio Mustaleima™ e700 g
  • 0,040 kg tuoretta lehtipersiljaa

Marinoitu lehtikaali

  • 0,150 kg lehtikaalia
  • 0,030 kg rypsiöljyä
  • 0,001 kg suolaa
  • 0,010 kg omenaviinietikkaa

Lehtikaalipesto

  • 0,065 kg lehtikaalia
  • 0,028 kg tuoretta persiljaa
  • 0,008 kg valkosipulia
  • 0,150 kg rypsiöljyä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0,100 kg
    Valio Mustaleima™ juustoa
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas juusto sopii…
    Valio Mustaleima™ e700 g

Ohje

Juuressalaatti

  1. Viipaloi juurekset noin 5 mm viipaleterällä vihannesleikkurissa. Hienonna timjami, sekoita öljy, timjami, suola ja pippuri juuresten sekaan.
  2. Paahda 230 °C uunissa noin 15 min. Jäähdytä.
  3. Viipaloi Mustaleima emmentaljuusto 1.5 mm viipaleterällä vihannesleikkurissa.
  4. VINKKI: Voit ajaa Mustaleima emmentaljuuston samalla terällä kuin juurekset jolloin juusto jää rouheammaksi paloiksi.
  5. Lisää hienonnettu lehtipersilja ja viipaloitu juusto salaattiin sekaan ja pyöräytä ainekset sekaisin.

Marinoitu lehtikaali

  1. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja sekoita öljyn ja omenaviinietikan kanssa.
  2. Lisää marinoitu lehtikaali salaatin joukkoon.

Lehtikaalipesto

  1. Poista lehtikaalista lehtiruoti. Raasta Mustaleima emmentaljuusto.
  2. Yhdistä kaikki raaka-aineet ja aja tasaiseksi tehosekoittimessa.
  3. Koristele salaatti lehtikaalipestolla tai tarjoile lehtikaalipesto erikseen.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 410 kcal
Proteiini 15,5 g
Hiilihydraatti 6 g
Rasva 35,8 g
Tyydyttynyt rasva 10,2 g
Ravintokuitu 2,7 g
Suola 1 g
Kalsium 488,2 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 283 kcal
Proteiini 10,7 g
Hiilihydraatti 4,1 g
Rasva 24,7 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • mustapippuria myllystä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search