Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
-
1,000 kg
Valio 1/2 GN -murotaikinalevyäVoilla leivotun, laktoosittoman murotaikinalevyn avulla saa loihdittua herkullisimmat piiraat, paistokset, jälkiruoat ja pikkuleivät erilaisiin tarjoilutilanteisiin.…
Täyte
- 0,800 kg vettä
- 0,595 kg sokeria
- 0,120 kg keltuaisia
- 0,070 kg maissitärkkelystä
- 0,200 kg sitruunamehua
- 0,008 kg raastettua sitruunankuorta
-
0,100 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kuorrutus
- 0,240 kg valkuaisia
- 0,110 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Nosta murotaikinalevyt leivinpaperin päälle GN 1/1-40 -astiaan sulamaan. Paina keskisauma sulaneena kiinni. Paista pohjaa kiertoilmauunissa 175 asteessa n. 15 min.
- Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissitärkkelys ja sitruunamehu kattilassa (ei alumiini). Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada kiisseli kypsän pohjan päälle.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Pursota vaahto kiisselin päälle. Pidä kiertoilmauunissa 200 asteessa n. 5 min, kunnes marenki saa väriä. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
441 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
63 g
Rasva
17,8 g
Tyydyttynyt rasva
9,3 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
11,4 mg
D-vitamiini
0,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
286 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
40,9 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa