Hyppää sisältöön
Sesonki

Joulun leivonnaiset

Joulun leivonnaiset
Joulun leivonnaiset
Mika Parviainen
Leipomokonsultti

Kirjoitan leipomo- ja konditoria-alan ajankohtaisista asioista ja trendeistä. Lisäksi kerron leivontaa helpottavia vinkkejä, joista voit saada paljon uusia ideoita työhösi.

Joulun aika on täynnä upeita makuja ja tuoksuja jotka tuovat lapsuuden joulut mieleen. Joulua varten olen kehittänyt reseptejä, joissa on jotain perinteistä, mutta uusin ilmein toteutettuna. Ilman mausteiden tuoksua ei oikein pääse joulun tunnelmaan, siksipä mausteita löytyy monessa leivonnaisessa.

Suklaa-Jouluhalko on perinnettä Ranskanmaalta, jossa perinteinen kääretortusta halkomaiseksi muotoiltu kakku on kehittynyt seuraavalle tasolle. Kakku tosin muistuttaa halkoa enää vain pitkulaiselta muodoltaan. Joulun teema ja makumaailmat ovat yhä sesongissa kiinni, mutta jouluhalko tarjoaa ammattilaiselle mahtavan tilaisuuden näyttää osaamisensa. Kehittämääni jouluhalkoon olen käyttänyt Valion uutta mustaherukkatäytettä, joka antaa raikkaan vastaparin täyteläiselle suklaalle. Osan mustaherukkatäytteestä käytin sellaisenaan Valio tumma vetopohjan väliin ja osan tein marmelaadiksi. Näin myös kakun leikkauspinta on saatu mielenkiintoiseksi. Kakun viimeistelevä kuorrute syntyy Valio vispikerman ja Valio kirkaskuumahyytelön ominaisuuksia hyödyntäen. Makunautinto on erinomainen kruunaamaan joulun hienoimmankin juhlapöydän antimet.

Banana Bread
Joulutoscaleivos
Pienet rusinakakut
Punainen
Jouluntähtipulla
Karpalokukka-pulla

Joulun ideapankki

Joulu on uudenlainen maistuva, teemallinen ja tunnelmallinen kokonaisuus. Me Aimot olemme suunnitelleet kaiken sinulle valmiiksi. Valitse teema, poimi ideat, tilaa tuotteet ja tarjoa asiakkaillesi elämysten joulu.

Etsi