Hyppää sisältöön
Kevät on kakkujen sesonkiaikaa
Sesonki

Kevät on kakkujen sesonkiaikaa

Kevät on kakkujen sesonkiaikaa

Juhlapöytien kruunu, maistuva kakku koostuu houkuttelevasta ulkonäöstä ja herkullisista täytteistä. Kakun koristelun tulisi antaa jo viestiä siitä, miltä kakku maistuu.

Kakun täytteellä on tärkeä rooli

Täytekakkuun kuuluu ehdottomasti joko herkullinen hillo tai muu marja- tai hedelmätäyte. Valiolta löytyy runsas valikoima vaihtoehtoja tähän käyttötarkoitukseen.

Täytekakkuun tulevalta täytteeltä vaaditaan tietenkin niin herkullista makua kuin houkuttelevaa ulkonäköä. Toinen tärkeä seikka täytteen valinnassa on sen tekninen toimivuus. Täytteen tai hillon tulee olla helposti levittyvää. Se ei kuitenkaan saa olla rakenteeltaan liukasta, jolloin kakku kestää kasassa myös kuljetuksessa.

Valitse hillo toimivilla ominaisuuksilla

Valio on kehittänyt leipomoiden käyttöön kakkuhillot, joilla on juuri oikeanlaiset ominaisuudet kakkujen täytteeksi. Kun haluat onnistuneen lopputuloksen, valitse Valio Leipomo mansikkahillo, Valio Leipomo vadelmahillo kakku tai Valio Leipomo lakkahillo.

Vaihtoehtoja täytteisiin

Hillojen lisäksi kakkujen valmistukseen voi käyttää erilaisia marmeladeja ja täytteitä, joiden maku ja tekninen toimivuus soveltuu käyttötarkoitukseen. Valikoimassa on esimerkiksi Valio aprikoositäyte, Valio karpalotäyte tai Valio kuningatartäyte.

Kermavaahdon ja voikreemin maustamiseen ja tietenkin kakkujen pinnalle soveltuu laktoositon Valio Leipomo kinuskitäyte. Sekoita kinuskitäytteen joukkoon kerma ja vaahdota tai mausta voikreemi kinuskitäytteellä. Kakun pinnalle tuleva kinuskitäyte kuumennetaan 70 asteiseksi ja levitetään kuumana kakun pinnalle. Tutustu tästä koko Valion hillo-, marmeladi- ja täytevalikoimaan.

Viimeistele kakku kirkaskuumahyytelöllä

Upean kiiltävä kirkaskuumahyytelöpinta kruunaa kakun. Kuumenna Valio Leipomo kirkaskuumahyytelö 70-asteiseksi ja käytä kakun pinnalle valittujen marjojen tai hedelmien hyytelöintiin.


Etsi