Kurkistus kulisseihin – näin syntyvät ruokakuvat
Kun mietitään ruokalistoille uusia reseptejä ja etsitään ideoita sesonkiin, herkullisten ruokakuvien merkitys on suuri. Vaikka resepti olisi kuinka hyvä, sen ulkonäkö on iso päätökseen vaikuttava tekijä niin kokin kuin asiakkaankin kohdalla.
Vanhat reseptit uudella tavalla
Kuvauspäivänä keittiössä pyörii kuvaajan kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä ruokastylisti Sanna Kekäläinen. Hänen roolinsa kuvausten rullaamisessa on suuri. ”Ruoka pitää tietysti saada näyttämään hyvältä”, Kekäläinen summaa. ”Reseptit Valiolla kuvattaessa ovat hauskoja, eivät vaikeita. Koekeittiön asiantuntijat ovat esimerkiksi tällä kertaa keksineet perinteisistä ja jopa itsestään selvistä asioista kivoja versioita. Laskiaispullat on tuunattu ja koristeltu uudella tavalla, samoin lihaperunasoselaatikko on saanut uudenlaisen ulkonäön. Kun tuttu asia tehdään uudella tavalla niin arkinen asia saa uuden ulottuvuuden. Siihen tietysti vaaditaan kiva resepti ja hyvä kuva.”
Ennen kuvaa tarvitaan yhteistyötä
Hyvän kuvan syntyminen vaatii monia vaiheita. ”Kuvaussuunnittelupalaverissa mietitään, miten kuvattavat ruoat näyttäisivät parhaalta. Koekeittiön asiantuntijat toivovat, että joku resepti olisi päältä päin kuvattu ja sitten näiden toiveiden perusteella syntyy kirjallinen kuvaussuunnitelma”, Kekäläinen kertoo. ”Itse näen helposti ruoan kuvina ja sen vuoksi sitten piirrän sen. Kuvista on helppo hahmottaa, mitä ottaa mukaan varastolta ja mitä käy hakemassa kaupasta. Omasta piirretystä kuvalistauksesta pystyy lisäksi seuraamaan kuvausten aikana, kuinka monta kuvaa on otettu ja ollaanko aikataulussa.”
Lue lisää ajankohtaisista aiheista:
Näin toimii zero waste -ravintola
Strawberry-hotelleissa on tilaa kaikille
Eri sukupolvet työelämässä
Valio Aimo on suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja
Nina Metso
Leipurifestiä vietettiin rennoissa tunnelmissa
Valio Aimo 3/2024 -lehden reseptit
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.