Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

Lisäarvoa lounaspöytään

Lisäarvoa lounaspöytään

Jatkuvasti muuttuvissa ruokatrendeissä ja asiakkaiden ruokailutottumuksissa on välillä vaikea pysyä kartalla. Tästä huolimatta lounastarjonta tuntuu edelleen junnaavan samoissa vanhoissa kaavoissa. Olisiko aika ravistella tottumuksia?

Seisova pöytä on vuosikymmenet säilynyt samana: jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua sekä välillä ananasta ja raejuustoa kylmällä puolella. Lisäksi löytyy liha- ja kasvisvaihtoehto lämpimistä. Tähän on vuosien mittaan totuttu ja tätä moni edelleen lounasruoalta odottaa.

Ilmassa on kuitenkin aistittavissa lounasruoan tuleva vallankumous. Asiakas syö nykyään yhä enemmän ulkona, joten vaihtelua kaivataan. Trendit ja makuelämykset halutaan aistia myös lounaalla. Työpäivän aikana nautittavaa ruokaa ei enää koeta pelkkänä polttoaineena, vaan siitä haetaan piristystä ja elämyksellisyyttä työtehtävien väliin. Lounas on myös sosiaalinen tapahtuma. Lounasruokatarjonnassa voi erottautua suhteellisen helposti, esimerkiksi uudistamalla salaattipöydän tarjoamisia, ottamalla esillelaittoon vaikutteita brunssimaailmasta tai rikkomalla hieman totuttuja kaavoja.

Erottaudu salaattipöydällä

Salaattipöytää uudistaessa muuttuu vaivattomasti koko lounasruokailun runko. Kun perinteisten salaattiainesten lisäksi tarjolla on ruokaisia salaatteja, kuten omenainen kana-nuudelisalaatti, marinoitu raejuustosalaatti, parsa-pekaanipähkinäsalaatti, teriyaki Mifu-salaatti tai papu-mangosalaatti, niin väistämättä lautaselle mahtuu enää pienempi siivu lämmintä ruokaa. Näin lounastarjonnassa säilyy balanssi, eli monipuolisella salaattivalikoimalla voi yksinkertaistaa pääruokatarjontaa. Lounaan lautasmallin noudattaminen helpottuu ja kustannukset pysyvät kurissa. Erottautua voi itsetehdyillä dipeillä ja tahnoilla, jotka piristävät lounasbuffetin muuta tarjontaa. Salaattien, leipien ja pääruokien kera kannattaa tarjota esimerkiksi punajuuridippiä, piimäcremeä, härkäpapu-hummusta tai muhammaraa.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search