Hyppää sisältöön

Sesonki

Helpot ja monipuoliset salaatit

Kesällä raikkaiden salaattien kysyntä kasvaa. Se on hyvä uutinen ammattilaiskeittiöille, sillä herkulliset salaatit valmistuvat käden käänteessä.

”Eat cobb” eli klassikkosalaatin kaava

Legendaarinen Cobb-salaatti eli amerikkalainen kanasalaatti syntyy helposti. Ainekset on helppo muistaa salaatin nimestä. ”Eat Cobb” eli egg, avocado, tomato, chicken, onion, bacon, blue cheese (kananmuna, avokado, tomaatti, kana, sipuli, pekoni, sinihomejuusto). Cobb on rakennettu niin, että tästä salaatista lähtee nälkä! Pääproteiinin lähteenä ovat broilerinkoivet. Salaateissa usein kaivattua proteiinilisää tuo kananmuna. Avokadon, sinihomejuuston ja pekonin täyteläisyys tuovat annokseen lisäarvoa ja salaatin makumaailmaan syvyyttä.

Inspiraatiota salaattivalikoimaasi

Lautasannoksina myytävissä salaateissa kannattaa kiinnittää huomiota herkulliseen asetteluun. Laadukkaat raaka-aineet ovat tietenkin kaiken A ja O, mutta myös tyylikkäät astiat ovat olennainen osa kokonaisuutta. Jos salaatin makumaailma lainataan Aasiasta, se saa näkyä myös tarjoiluastiassa. Salaattien take away -myyntiin löytyy myös tyylikkäitä pakkausvaihtoehtoja.

Vaihtelua salaattivalikoimaan

Käytä salaatin pääraaka-aineena vaihdellen esimerkiksi paahdettua broileria, kebablastuja, Mifua, kirjolohta, kylmäsavulohta, raejuustoa, salaattijuustoa, papuja, herneitä tai linssejä. Myös paahdetuista kasviksista tehdyt dipit ja tahnat kasvattavat suosiotaan. Lisäarvoa annokseen saat lisäämällä annokseen salaattipohjan lisäksi esimerkiksi marinoitua sipulia tai paahdettuja punajuuri- tai bataattilohkoja – toimivat muuten erinomaisesti myös kylminä lisukkeina salaattipöydässä.

Klassikkosalaatit syntyvät helposti

Kreikkalaisen salaatin saat lisäämällä salaattipohjaan Valio Eila® salaattijuustokuutioita. Helpossa kanasalaatissa taas on Valio herne-maissi-paprikaa sekä paahdettuja broilerkuutioita. Tarjoa asiakkaille vaihtelua lisäämällä salaattiin vaikkapa kotijuustoa, kolmen juuston kuutioita tai kebablastuja!

Näillä onnistut

Näillä onnistut

Kaikki kesän tuoreet vihannekset sekä pakasteet löydät Aimon verkkokaupasta. Toimitustukun asiakkaana voit tilata tuotteet suoraan toimipisteeseen tai pikatukun asiakkaana voit noutaa tuotteet valmiiksi keräiltynä pääkaupunkiseudun pikatukuista.

Kesän sesonkitärpit

Kesäkauden terassimenu syntyy yksinkertaisista aineksista ja nopeus on valttia. Suomalaisten kesäruokasuosikkeja ovat erityisesti kalat ja salaatit. Myöskään hampurilaisia ja muita rentoja katuruokia ei tule unohtaa. Tässä muutama säänkestävä kesäkauden sesonkivinkki ammattikeittiöille ja leipomoille.


Etsi